Wielen Balanceren

Het balanceren van je wielen is niet geheel onbelangrijk. Het zorgt ervoor dat je beter wegligging hebt en dat je banden niet gaan vervormen. Het balanceren van de wielen is dus erg belangrijk zodat je dus veilig de weg op kan gaan. Hoe gaat het in zijn werking. Het balanceren van je wielen laat je bij een autogarage doen. Vervolgens haalt de garage de wielen onder je auto vandaan en zet ze op een machine die je banden laten draaien.

 Wat er dan gebeurt is het volgende. De machine geeft aan waar het verschilt qua gewicht in je banden. Want er is geen elke band die meteen goed bij de auto past. Mocht het zijn dat de machine bijvoorbeeld 25 aangeeft. Betekend dat je 25 gram in gewicht erbij moet plakken op de plek waar de machine dat aangeeft.

Mocht je dat bij alle vier de banden hebben gedaan staat de auto stabiel. Het heeft de perfecte verhouding en zorgt ervoor dat je weer veilig de weg op kan. Mocht het zijn dat de wielen afwijken en dus niet meer symmetrisch lopen dan wordt dat aangegeven op je dashboard. Het is belangrijk dat je niet veel verder gaat rijden met de auto. Het is de bedoeling dat je gelijk de garage belt. Het is bij elke auto verschillend. Of je nu een fiat rijd of een Ferrari. Het moet bij elke auto gebeuren. Het gaat dus in de praktijk anders dan dat je je voor kan stellen. Zelf al wel eens gekeken hoe ze het doen?

Toch vervangen?

De wielen kunnen ook dusdanig versleten zijn dat de vervangen moeten worden. Dat is wat de consument of de klant te zien krijgen. Meestal denken hun er helemaal niet over na hoe het balanceren van wielen gebeurd. Terwijl het wel belangrijk is voor de auto. Mochten de wielen al een lange tijd hebben gereden kan het voorkomen dat je ze moet laten vervangen. Als je een leaseauto hebt betaalt vaak het bedrijf de kosten waar de auto leaset. Wel afhankelijk van wat voor een contract je hebt. Er zit dus een groter proces achter wat de meeste mensen merken. Dat kan het werk van een garage ook mooi maken. Mensen al blij maken door een klein ding te vervangen wat wel belangrijk is voor veilig de weg op kunnen te gaan. Wees dus goed voorbereid en voor jezelf en voor de andere bestuurders.